Blog: Farang Kronieken (Dutch)

Farang KroniekenIn 2010 hakte ik de knoop door en besloot via de organisatie VSO vrijwilligerswerk te gaan doen in AziĆ«. Geen luiers verschonen in een weeshuis of Engelse les geven aan kinderen maar daadwerkelijk aan de slag op mijn eigen vakgebied, marketing. Ik kreeg een placement aangeboden in Xi’an, China.

Op het blog De Farang Kronieken vertelde ik twee jaar lang over mijn ontelbare ervaringen, waaronder:


  • Werken voor Chinese goede doelen en de frustraties die dit vaak met zich meebracht.
  • Een druk sociaal leven met een kleurrijk gezelschap aan expats van over de hele wereld en lokale jonge Chinezen.
  • Reizen langs de mooiste plekjes van het land. Langs natuurschoon, tempels, bergen en woestijnen.
  • Tegen alle verwachtingen en bedoelingen in verliefd worden en m’n nieuwe metgezel voor het leven vinden.
  • Kennismaken met diverse aspecten van de cultuur en samenleving van China. Een fascinerend en complex land.

Op de Farang Kronieken verzamelde ik alle verhalen, beschouwingen en foto’s van een avontuur dat uiteindelijk twee jaar duurde … en doorgaat met de integratie van mijn vrouw Sun Hui in de Nederlandse samenleving.

Een tijd weg van huis resulteerde tevens in een flinke dosis ‘soul searching’ over waar ik was in m’n leven, hoe ik daar gekomen was, wat me had doen besluiten vrijwilligerswerk te doen. Dit resulteerde als onderdeel van De Farang Kronieken in vijf hoofdstukken van een openhartig e-book genaamd Tweede Incarnatie.

>> Lees De Farang Kronieken