hit counter
HomepageMAG Home
VideosVideos
DonerenDoneren
LinksLinks
SamenvattingSamenvatting
ContactContact

Bottom

 

Het

Korter ...

Wat is MAG?

MAG staat voor Mines Advisory Group en is een humanitaire organisatie die over de hele wereld landmijnen en andere explosieven opruimt die zijn achtergebleven na oorlogen. Dergelijke materialen doden en verminken nog steeds onschuldige mensen (waaronder veel kinderen) en veroorzaken een hoop angst waardoor mensen het normale leven (b.v. landbouw) niet meer op durven te pakken. Met hun werk red MAG levens en geeft de lokale bevolking weer een toekomst. Volg voor uitgebreide achtergrondinformatie de Links.

Wat heb ik met MAG?

Ik ben met MAG in aanraking gekomen in Phonsavan, Laos. Laos is het zwaarst gebombardeerde land ter wereld en MAG doet enorm veel goed werk in het land. In hun kantoor in Phonsavan heb ik een aantal documentaires gezien en een donatie gedaan. Sindsdien ontvang ik sporadisch nieuwsbrieven per e-mail en is al meerdere keren het idee bij me opgekomen dat ik het leuk en interessant zou vinden om eens iets te doen voor MAG en zo ook de mensen in Zuidoost AziŽ - een deel van de wereld waar ik graag doorheen reis - te helpen.

Wat is de Cambodia Community Challenge 2010?

Bij dit event verzamelen 20 vrijwilligers elk minimaal 3000 pond aan sponsorgeld. Als tegenprestatie vliegen ze naar Siem Reap in Cambodja waar ze een week lang helpen bij de bouw van paalwoningen voor slachtoffers van landmijnen. Na aftrek van de kosten van het evenement hoopt MAG minimaal 40.000 pond over te houden voor de bekostiging van haar werkzaamheden in Cambodja. Het evenement is dus een manier om geld in te zamelen. Ik ben een van de 20 vrijwilligers.

Waarom doe ik dit?

Zoals gezegd loop ik al enige tijd rond met het idee iets voor MAG te doen. Toen de mogelijkheid zich voordeed en ik een e-mail met een oproep voor de Cambodia Community Challenge ontving heeft het ook niet veel tijd gekost om te beslissen dat ik mee wilde doen.
Door de reizen die ik de afgelopen zes jaar heb gemaakt ben ik anders tegen de wereld aan gaan kijken. Ik heb gezien hoe moeilijk sommige mensen het hebben maar hoe gelukkig ze toch onder die omstandigheden kunnen zijn. Verdieping in Boeddhisme heeft me ook een hoop geleerd over het belang van het helpen van anderen. De laatste jaren houdt dit me steeds vaker bezig en nu is het de tijd om die drang eens om te zetten in daadwerkelijke actie. Dit evenement geeft me de mogelijkheid om geld in te zamelen voor MAG en tevens actief in Cambodja aan de slag te gaan voor en met de lokale bevolking.

Hoe kunnen jullie helpen?

Door een bedrag naar keuze te doneren kunnen jullie me helpen de noodzakelijke 2200 pond (2500 Euro) te verzamelen. Ook kun je anderen informeren over dit initiatief. Stuur het adres van de site dus gerust rond per e-mail, Facebook, Twitter ... wat je maar wil.

Mijn eigen bijdrage aan het event is overigens een 8-tal vrije dagen, een retourticket naar Cambodja, 200 pond inschrijfgeld, het geld dat ik cadeau kreeg voor mijn 40e verjaardag en de tijd en kosten van de mailing en website.