Book: China Talk 3 (Dutch)

China Talk 3Dit derde deel uit de China Talk-serie bevat een verzameling van artikelen die ik schreef voor China2025.nl en CRTV.

Dit deel uit de China Talk-serie bevat een verzameling van 35 artikelen die Ed Sander schreef voor China2025.nl en CRTV.nl.

De rode draad door het boek is de digitale wereld in China. Aan bod komen onderwerpen als cross-border e-commerce, sociale media, O2O, mobiel betalen, Alibaba, JD.com, videoplatform YY.com, WeChat, Tencent en meer. Maar China Talk 3 bevat net als de vorige bundel ook artikelen over problematiek in China zoals corruptie, censuur en vreemdelingenhaat.

En natuurlijk mogen enkele culturele aspecten niet ontbreken; China Talk 3 bevat artikelen over het leren van Mandarijn, verbranden van dodengeld, de bouw van een nieuwe stadsmuur in Datong en het verdwijnen van de dorpjes binnen de steden.

Uit het voorwoord van China Talk 3:

De grote kracht van Ed Sander is zijn kennis van wat er op het Chinese internet gebeurt. Wie de Chinese klant wil begrijpen en bereiken, kan niet om het internet en sociale media heen. Bijna 700 miljoen Chinezen hebben toegang tot het internet en gebruiken hun mobieltje om te communiceren, te shoppen en te betalen. Hun aantal groeit iedere dag verder.

Ed laat glashelder zien dat als het gaat om e-commerce en mobiele communicatie China op veel punten het westen voorbij is gestreefd op het gebied van innovatie en gebruiksmogelijkheden. Daar kunnen we van China leren.

Voor wie de zakelijke kansen van China wil verkennen, is zijn derde bundel onmisbaar. Maar ook wie gewoon meer wil weten over de ontwakende reus, biedt China Talk 3 een leidraad voor een boeiende ontdekkingsreis.

– Fred Sengers, blogaap.nl

Download het gratis China Talk e-book of bestel een gedrukt exemplaar.