Book: China Talk 4 (Dutch)

coverCT4Dit deel uit de China Talk-serie bevat een verzameling van 34 artikelen die Ed Sander schreef voor China2025.nl en andere media en bevat een gastbijdrage van Jessica Sun.

In deze bundel zijn de cultuurverschillen tussen Nederland en China en wat dit betekent als Chinezen en Nederlanders elkaars land bezoeken de rode draad. We lezen over de culturele worstelingen van de auteur tijdens zijn werk voor Chinese NGOs, hoe een Chinese migrant Nederland ervaart en er lerares Chinese Taal en Cultuur wordt en hoe Chinese familie en toeristen ons land beleven.

Maar ook de digitale wereld in China komt zoals gewoonlijk weer uitgebreid aan bod met o.a. artikelen over WeChat, QR-codes, Big Data, e-commerce, Xiaomi en internetcensuur.

Uit het voorwoord van China Talk 4:

“De artikels van Ed Sander zijn voor mij al jaren een belangrijk houvast en tegelijkertijd een leuke ontspanning. Ed slaagt erin om de vele aspecten van dit intrigerende land heel bevattend te belichten. Hij houdt zich niet bezig met uitvoerige cultuurhistorische en academische uiteenzettingen, maar schrijft vanuit zijn eigen ervaringen, met allerlei leuke anekdotes. Vanuit een authentieke interesse in China en de Chinezen vertelt hij in deze nieuwe verzameling van artikels over het dagelijkse leven in China, de omgang met Chinezen in China of met Chinese toeristen in Europa, de alomtegenwoordige aanwezigheid van sociale media en internet in China, nieuwe trends die in China opduiken, en ga zo maar door.”

“Dompel je onder in China en laat je verrassen en inspireren door deze nieuwe bundel met verhalen. Ik ben zeker dat het je zal helpen om China een klein beetje beter te begrijpen en dat je bij je volgende China reis of contact met Chinezen een beetje beter voorbereid zal zijn.”

– Bart Horsten, Horsten International

Download het gratis China Talk e-book of bestel een gedrukt exemplaar.